Cursusaanbod

Algemeen:
De avondcursussen zijn van 20.00 tot 22.00 uur.
Gaarne om 19.45 uur aanwezig dan staat de koffie en thee klaar.


Extra Dagen

Klik hieronder voor het aanbod van onze extra dagen. Dit zijn workshops en/of praktijkdagen.
Toegangkelijk voor iedereen.


Fotografie voor beginners

In deze cursus leren we u de basisbeginselen van de fotografie. We leren u om te gaan met termen als sluitertijd, diafragma, scherpte-diepte enzovoort.


Vervolgcursus beginnersfotografie

Deze cursus is bestemd voor mensen die al iets van fotografie weten (bijv. door het volgen van onze cursus voor beginners) of voor mensen die lid zijn van een fotoclub.


Fotografie voor gevorderden

In deze cursus gaan we echt de diepte in. Veel opdrachten die alles zullen vragen van de creativiteit en de technische kennis van de deelnemers en uiteraard ook de bijbehorende theorie.


Vrienden van NEF (VVN)

Bent u al wat langer bezig met de fotografie en hebt u een cursus niet meer nodig? Sluit u dan aan bij de vrienden van NEF (VVN) Op die manier wordt u gestimuleerd om weer wat meer met uw hobby bezig te zijn. U ziet foto’s van anderen en wordt door ons uitgedaagd om beter en creatiever te gaan fotograferen. Op alle extra activiteiten krijgt u als VVN lid 20% korting.


Foto verbeteren  (Photoshop Elements)

We hebben een tweetal cursussen voor het verbeteren van foto’s met Photoshop Elements, de 1e cursus is vooral bedoeld voor de eerste beginselen van de foto’s verbeteren en de 2e cursus gaat hier dieper op in.


Workshop Avondfotografie

In deze workshop leert u de fijne kneepjes van de fotografie bij avond en kunstlicht. Van te voren krijgt u alle nodige informatie op schrift. Voordat we vertrekken wordt alles nog eens toegelicht.. Vervolgens  gaan we samen op stap naar een mooie locatie om het geleerde in praktijk te brengen en uiteraard is er altijd hulp bij de hand als u met vragen zou komen te zitten.


Workshop Portretfotografie

In de studio in Winkel gaan we leren leuke portretfoto’s te maken. Ook leer je om te gaan met flitsers, zowel gewone als studioflitsers en met fotolampen. De ochtend wordt besteed om de techniek te oefenen.
Na een eenvoudige lunch gaan we in twee kleine groepjes (max. 6 personen) aan de slag met modellen. De workshop is rond 15.30 uur afgelopen.


Workshop HIGH-SPEED

In de studio in Winkel gaan we High-speed fotografie doen. We gaan hele snelle acties vastleggen,. Je werkt met je eigen camera onder begeleiding van twee ervaren fotografen.
Zowel de ochtend als de middag wordt besteed aan fotograferen Een eenvoudige lunch zorgt er voor dat we de middag er weer volop tegenaan kunnen.
Er kunnen max. 6 personen deelnemen, dus schrijf je NU in en je gaat gegarandeerd met spectaculaire foto’s naar huis.


Privé-les of les in kleine groepen
Bij NEF-fotografie cursussen kunt u ook terecht voor privé-les of les in kleine groepen. Dit kan gaan over alles wat met fotografie en/of foto verbeteren te maken heeft.